onsdag 10. november 2010

Halloween-aha-opplevelse

På Sciphol flyplass har de skjønt det :-)


Sjuskeline har hatt en åpenbaring. Eller en aha-opplevelse om du vil. Sjuskeline hadde litt tid å slå hel før et møte i gåt, og tiden ble brukt til å streife rundt inne på et av byens kjøpesentre. Og til sin store forundring kjente Sjuskeline at roen kom sigende, skuldrene senket seg, pulsen sank og Sjuskeline koste seg skikkelig! Alle de stygge, ekle Halloweentingene var vekk! Og hva var kommet i stedetfor? Jo juleting! Alle de kjente og kjære nå-gleder-vi-oss-til-jul tingene var på plass! Julekalendere, julegavetips, julsestæsj i alle varianter! Herlig!

Juleforberedelsestidspunktet har rett og slett blitt kraftig forskjøvet på grunn av denne utingen halloween!
Nå er det heldigvis klar bane frem til desember, ingen  y´tullete amerikanske tradisjoner som kan ødelegge stemningen :-) Bortsett fra farsdagda, som visstnok er nå på søndag. her i huset må nok far vente til jul før han eventuellt får noen gaver. Hvis han har vært snill i året som har gått :-D
Bursdagsfeiring i Kumkapı. Legg merke til vinduene.


I Tyrkia har de ingen jul. Men det er helt ok, for de har egentlig jul hele tiden. det henger julelys rundtomkring alle steder, og såvidt Sjuskeline kunne observere, var det ingen spor etter halloween.

Utendørsdetalj. Og dette er året-rundt-pynt!


Så antagelig er det derfor Sjuskeline så sterkt misliker halloween, hun som ellers elsker å elske det som andre elsker å hate!

Man må jo bare bli lykkelig av å spise i slike omgivelser.Men nå er altså gudsjelovtiden kommet til fryselandet også. Og Sjuskeline ble så insiprert at hun likegodt kjøpte de siste julepresangene i nærmeste bokhandel, og var til stor irritasjon for sine 2 medkunder, tenk å kjøpe 4 bøker og be om å få dem pakket inn! Dette forteller Sjuskeline bare for å minne dere alle på at jo tidligere man får gjort slike ting, jo mindre er køene i butikkene. Når alt er handlet og pakket, kan man bruke de sis´te ukene på å nyyyte..... :-) Nå skal Sjuskeline spille pluttipott og sette merkelapper på gavene!Ha en stemningsfull onsdag :-D

3 kommentarer:

 1. Selv kan jeg ikke fordra å fly! Hverken i jobb- eller ferieøyemed.
  Kan det ha noe med opplevelsen av trange fly, kø, og atter kø? Ja!
  Godt å høre at du er tilbake :-)

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg, igjen! Halloween, en uting! Og julegavene er nesten ferdige her i huset også (mange blir påprakket hjemmelagde gaver i år, siden jeg har funnet igjen en glømt kreativ åre som har resultert i strikking, leirelaging, scrapping og jeg vet ikke hva. Det ER så gøy, og alle blir nødt til å motta med et smil, entet de vil eller ei).
  I morgen drar jeg til Oslo og når syforeningsjentene shopper, ser jeg etter de siste gavene (til aller nærmeste familie).
  Hvordan oppbevarer du forresten "hemmelige" julegaver? Jeg har et par sønner som jeg må handle til helst på julaften, ellers har alle gaver krølle-kjennehjørner og knipemerker!

  SvarSlett
 3. Det finnes en god ting med Halloween og det er at butikkene drøyer med å henge opp julepynten. ☺

  SvarSlett