onsdag 2. februar 2011

En kopp her, og en kopp der......


Sjuskeline har med stor innlevelse lest dagens innlegg av Snuskebassa. Om kopper. Og Sjuskeline kan bare si takk og Amen, det var som hun skulle sagt det selv. Jakten på den perfekte kopp tar aldri slutt. Hva skal man legge vekt på, og hvilke kriterier er de viktigste? Og uansett hvor mange og/ eller gode de koppene man har er, så KAN det jo være at det finnes en ENDA bedre der ute i verden.........


Noen av favoritt reisekoppene :-)

Sjuskeline har mange kopper. Selv om hun er den stolte eier av dette mangfold, er det helt klart noen kopper som er bedre enn andre. Og ulike kopper er best egnet til bestemte formål, men helt ubrukelige i andre tilfeller. Drikke te av havresuppekoppen, ville vært helt utenkelig, for eksempel.


Havresuppekoppen........

De som har fulgt Sjuskeline fra begynnelsen, husker kanskje det aller første bildet som hun publiserte. Det var fra innsiden av hennes velfykte kjøkkenskap. Her er et øyeblikksbilde av samme skap, og det er like kaotisk og vanskelig å få oversikten nå som dengang. Og noen ganger er DEN bestemte koppen bare sporløt forsvunnet, for så å dukke opp igjen på uforklarlig vis. Sjuskeline har en mistanke om at koppen da har hatt en gjesteopptreden nede i en av grisebingene (Les:Gutterommene), men de nevnte Sjuskebarn spiller selvfølgelig HELT iúskyldige. Nei, den koppen har de IKKE sett! Åååååååå, var det DEN mamma mente??????


Mustafa Kemal. En av Sjuskelines store helter. Til tross for endel kontroversielle poltiske krumspring.


Sjuskeline har i mange år kjøpt kopper som suvenirer på sine turer. Kjekt med et minne som faktisk kan brukes til noe, om ikke annet så til skapfyll :-D Og resten av Sjuskefamilien er like oppgitt hver gang Sjuskeline stolt kommer hjem fra reise og skal vise fram sitt siste funn.

Akkurat nå er det Berlinkoppen som er mest i bruk, sammen med kalenderkoppen fra Tyrkia. Berlinkoppen fordi den er perfekt til å drikke te av, Sjuskeline klarer det nesten helt uten å søle på grunn av den ergometiske (heter det det?) utformede, lett utoverbøyde kanten, og kalenderkoppen fordi Sjuskeline innbiller seg at ved å lese månedens navn på Tyrkisk mange ganger, så skal hun til slutt huske navnet. Ha Ha Ha........


Stinky, den lille rakkeren.....:-)

Så er det selvfølgelig Mummikoppene......... Ikke spesielt gode å drikke av, litt for små, ikke stablevennlige, men UTROLIG KULE! Morgenteen i Stinkykopp er en garanti for en vellykket dag :-)

Ha en sprudlende aften :-Dsnuskebassa

12 kommentarer:

 1. Mummikoppene er akkurat passe til å drikke melk av til frokostbrødskiva, så det så! :-)

  SvarSlett
 2. Hva mener du med ikke så gode å drikke av? De er jo helt perfekte å drikke av, akkurat passe store til at kaffen ikke blir for kald, perfekt passform for å ligge i hånden, og kan fint stables tre i høyden- snodige du :)

  SvarSlett
 3. Jeg ønsker med Snuskebassa-kopp!
  Og jeg bryr meg IKKE om den ikke kan stables :-)
  Men en Mummi-kopp hadde heller ikke vært av veien.
  Perfekt til morgenkaffen, tror jeg.. :-)

  SvarSlett
 4. jeg ønsker meg også Snuskebassa kopp. Flotteste dekor jeg vet :)

  SvarSlett
 5. Vi drømmer vel alle om en Snuskebassakopp...... Med en liten smådjevel med glimt i øyet på...... sukk..... Eia var vi der :-)

  SvarSlett
 6. Nå trodde jeg seriøst Emmeline fikk gjennomgå fordi hun skrev om koppe dilla i dag hun også.hihiii
  Bare kjedelige kopper jeg. men de beste er små,håndreide keramikk krus i fiolett a la 80 tallet, kjøpt for en femmer på en gjenbruksbutikk i fjor høst. De er geniale.Så små at kaffen ikke rekker å bli kald før jeg må fylle opp på ny. Så er det kun en kopp som duger til te og kakao. Resten er bare skapfyll.
  Og jeg finner stadig kopper oppe på bula(tilsvarende din grisebinge) Og nei den har de aldri sett, nei det har vi aaaaaaaaldri gjort.
  Tsk!

  SvarSlett
 7. Vi har ikke sagt siste ord om kopper! Det er sikkert!
  Jeg fikk angst i morges da jeg drakk eplejuice av en slik emalje-kopp som er obligatorisk hos alle bloggere.....
  Fikk liksom litt assosiasjon til bekken? Say no more!
  Ønsker deg en super dag!
  Klem fra LIV

  SvarSlett
 8. Mummikoppene står på hylle på kjøkkenet. Og hver og en er betalt med en halvliter blod. Derfor er det Ullevål sykehus som bestemmer når samlingen kan utvides.
  Selv har jeg ellers en haug med kopper fra diverse HV-distrikt og festninger. Totalt ubrukelige...
  Kopper er viktig - dvs krus, som jeg liker å si.
  Og da mitt stokt ervervete verdesn kuleste Londonkrus ble brukt på badet til neseskylling, da skrek mor. Til far. Og femår holdt på å le se ihjel da han sa "pappa du må spørre om å få låne".

  SvarSlett
 9. godt skreve..
  og ganske likt mitt skap..
  gutan fekk kvar si krus til Jul hjå farmor..
  skulle bli mindre oppvask trudde ho, den gang ei..

  Ha super dag i ditt liv!

  SvarSlett
 10. Du har i alle fall ingen Hydro Texaco kopper i metall! Sånne du får på bensinstasjoner v/kaffeavtale. Min mann har plassert en samling slike i skapet, han serverer gjerne gjester kaffe fra disse.... Ha en fin torsdag:)

  SvarSlett
 11. Så mange fine kopper du har!! Missunnelig! Nå må jeg rett inn i skapet for en fotosession med mine fine kopper :)

  SvarSlett
 12. Og her er min koppesamling:

  http://babylykken.blogspot.com/2011/02/vis-meg-din-kopp-og-jeg-skal-si-hvem-du.html

  SvarSlett